30 Temmuz 2015 Perşembe

SİTE İNCELEMESİ "Stumbleupon"

Bugün size internette çok güzel vakit geçirtecek bir web sitesinin incelemesini yapacağım. Bu site ilgilendiğiniz konular ile ilgili dünyanın herhangi bir yerinden rastgele olacak şekilde web sitesini önünüze koyuyor. İlginizi çekebilecek arayıpta bulamayacağınız bu siteler ile vaktin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Web sitesinin adı stumbleupon. Yani Türkçesi rastgele bulmak anlamına geliyor.




Linke tıkladıktan sonra siteye giriş yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmanın haricinde facebook hesabınızı kullanarak ta giriş yapabilirsiniz. Üyelikte ve kullanımda ücretlendirme yoktur.

Siteye üye olup veya facebook hesabınızla giriş yaptıktan sonra ilgili olduğunuz konuları seçmeniz gerekiyor. Konuları seçmek için her konunun altında bulunan “follow” yazısını tıklamanız gerekmektedir. Konu seçmede sayı olarak herhangi bir sınır bulunmamaktadır. Seçtiğiniz konuları daha sonra listenizden çıkarabilirsiniz veya listenize daha sonra yeni konular ekleyebilirsiniz.
Konuları seçtikten sonra sayfanın üst orta kısmında “Stumble” (turuncu arka planda beyaz bir fontla) yazısını göreceksiniz. Bu butona her bastığınızda daha önce listenize eklediğiniz konulardan herhangi birinden rastgele bir web sayfası gelecektir. Gelen web sitesi hem konu olarak hem web sayfası olarak tamamiyle rastgeledir. Açılan web sayfasını incelemeniz bittiğinde tekrar “Stumble” butonuna basmanız yeterli olacaktır. Bu sefer farklı bir konudan farklı bir web sitesi karşınıza çıkacaktır.
İsteğe bağlı olarak tek bir konu seçerek sadece bir konudan web sayfası gelmesini de sağlayabilirsiniz.

Eğer “Stumble” yaptığınızda karşınıza gelen sayfayı beğendiyseniz “Stumble” butonunun sağ tarafında başparmağı yukarı yönünde olan beğeni butonunu tıklamanız yeterlidir. Bu buton beğendiğiniz sayfaları kaydetmektedir. Beğendiğiniz sayfaları tekrar görmek istediğinizde profilizde bulunan “my likes” yani “beğenilerim” i tıklamanız yeterli olacaktır.
Beğenmediğiniz web sayfalarını da yine “Stumble” butonunun sol tarafındaki başparmağı aşağı yönde olan butona tıklamanız yeterli olacaktır. Bu butona tıkladığınızda beğenmediğiniz bu siteye benzer olan diğer siteleri bir daha karşınıza getirmeyecektir.

Profilize aynı facebook, instagram gibi arkadaş ekleyip o arkadaşlarınızın hangi web sitesini beğendiğini görebilir hatta o web sitesine de girebilirsiniz.
Web sayfasının url kısmında stumbleupon kısmından sonra bağlantının hangi sitenin linkinden yapıldığını görebilirsiniz.

Yukarıdaki sayfa fotoğrafını incelersek sayfanın kaynağının onedio.com olduğunu görürüz. Url kısmındaki linkten de kaynağını alma şansımız bulunmaktadır. Konu olarak ise Stumble “film” konusunu seçmiş ve “Kuzey Amerika Sinemasından En İzlenilesi 55 Film” sayfasını getirmiştir.
Seçtiğiniz konular üzerinden eğer sadece bir konudan sayfa gelmesini istiyorsanız. Aşağıda fotoğrafını koyduğum sayfayı inceleyebilirsiniz. Sağ tarafta food/cooking konusu seçilmiş ve stumble butonuna basılmıştır. Artık sadece food/cooking konusunda web sayfası gelecektir. Yine eskisi gibi seçtiğiniz tüm konulardan web sayfası gelmesini istiyorsanız “All İnterests” butonunu tıklayabilirsiniz.




Sitenin sağ kısmında renksiz insan portresinin sağ tarafında bulunan aşağı yönlü ok göreceksiniz. Önce bu oku sonra da açılan pencereden “settings” e tıklarsanız profil ayarlarına ulaşırsınız.
Profil ayarlarında kişisel bilgilerinizi değiştirebilir, profil fotoğrafı ekleyebilirsiniz. Şifrenizi, özel ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Gelmesini istediğiniz sayfaların dilini de seçebilirsiniz. Türkçe de bu dillerin arasında bulunmaktadır.  Toplam 42 tane dilden maksimum 4 tane seçebilirsiniz.


İyi Eğlenceler…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder